Aliz
6 °C
14 °C

Majdnem mindenki elvertünk matekban

2014.08.07. 14:25

Kiválóan szerepelt az ELTE csapata az Egyetemi Hallgatók Nemzetközi Matematikaversenyén, pedig rendkívül erős volt a mezőny: a diákolimpiák valaha volt második legeredményesebb diákja, Lisa Sauermann is csak a hatodik helyet szerezte meg. Ezzel szemben Dankovics Attila egyéniben a 2. helyezést ért el. Az ELTE csapatából I. díjas lett még Bodor Bertalan, Nagy Donát és Nagy János is, Kalina Kende pedig II. díjat nyert.

Az idén a bulgáriai Blagoevgrádban megrendezett versenyen a világ 73 egyetemének 324 diákja vett részt, és a magyarok a Moszkvai Állami Egyetem, a Yale, a Bonni, Prágai, Krakkói és Göttinghemi Egyetemek diákjait is megelőzték.

A csapatot Pach Péter Pál kísérte és vezette. A válogatást és szervezést Frenkel Péter, Keleti Tamás, Kós Géza és Pach Péter Pál végezte. Kós Géza idén tavasszal is tartott feladatmegoldó szemináriumot, melynek fő célja, hogy a csapattagok (és a potenciális jövőbeli csapattagok) megfelelő stílusú és nehézségű feladatokon gyakorolhassanak.

Az eredményeket, valamint a feladatokat és megoldásaikat a verseny honlapján lehet böngészni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?