Erik, Alexandra
EUR 382,50 Ft
USD 363,34 Ft
9 °C
23 °C

Majdnem mindenki elvertünk matekban

2014.08.07. 14:25

Kiválóan szerepelt az ELTE csapata az Egyetemi Hallgatók Nemzetközi Matematikaversenyén, pedig rendkívül erős volt a mezőny: a diákolimpiák valaha volt második legeredményesebb diákja, Lisa Sauermann is csak a hatodik helyet szerezte meg. Ezzel szemben Dankovics Attila egyéniben a 2. helyezést ért el. Az ELTE csapatából I. díjas lett még Bodor Bertalan, Nagy Donát és Nagy János is, Kalina Kende pedig II. díjat nyert.

Az idén a bulgáriai Blagoevgrádban megrendezett versenyen a világ 73 egyetemének 324 diákja vett részt, és a magyarok a Moszkvai Állami Egyetem, a Yale, a Bonni, Prágai, Krakkói és Göttinghemi Egyetemek diákjait is megelőzték.

A csapatot Pach Péter Pál kísérte és vezette. A válogatást és szervezést Frenkel Péter, Keleti Tamás, Kós Géza és Pach Péter Pál végezte. Kós Géza idén tavasszal is tartott feladatmegoldó szemináriumot, melynek fő célja, hogy a csapattagok (és a potenciális jövőbeli csapattagok) megfelelő stílusú és nehézségű feladatokon gyakorolhassanak.

Az eredményeket, valamint a feladatokat és megoldásaikat a verseny honlapján lehet böngészni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek