Bernadett
-2 °C
12 °C

Kiderült, ki volt Hasfelmetsző Jack

2014.09.07. 21:09

DNS-vizsgálatok alapján fényt derítettek Hasfelmetsző Jack kilétére: a híres sorozatgyilkos a lengyel származású fodrász, Aaron Kosminski volt, akit már a nyomozás során is gyanúsítottak, de végül nem tudták bebizonyítani a bűnösségét – írja a Daily Mail.

Hasfelmetsző Jack gyilkosságai eddig rejtélyt jelentettek a kriminológusok számára, és megannyi könyv, film és összeesküvés-elmélet született róluk. A rejtély megoldására 126 évet kellett várni: az egyik áldozat kendőjén ugyanis nemcsak a saját, hanem a gyilkos véréből is találtak, amit dr. Jari Louhelainen, egy finn biológus vizsgált meg.

A vizsgálat során a professzor összehasonította az áldozat és a gyilkos DNS-ét a leszármazottaikéval, és ezek alapján bebizonyosodott, hogy Aaron Kosminski volt a gyilkos.

Az öt gyilkosságot 1888 őszén követte el Kosminski a kelet-londoni Whitechapelben. Az azóta eltelt időszakban több mint száz embert gyanúsítottak az ügyben, többek közt Viktória királynő unokáját, Albert herceget, Walter Sickert posztimpresszionista festőt, valamint a liberális miniszterelnököt, William Gladstone-t.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!