Emőke
-4 °C
9 °C

A Noni Juice-szal fusizik az ELTE TTK dékánhelyettese

2014.11.29. 20:34

A tudományos pálya mellett másodállásban gyógyhatású csodaszereket reklámoz az ELTE Természettudományi Karának oktatási dékánhelyettese, írta a 444.

Dr. Horváth Erzsébet a Morinda Magyarország terméktanácsadójaként dolgozik akadémiai pályája mellett, a cég legismertebb terméke a Tahiti Noni Juice. Megtévesztő reklámjai miatt a gyártónak korábban több amerikai államban is alkut kellett kötnie az ügyészséggel, mert „megalapozatlanul állították fogyasztói vallomásaikban és más reklámanyagaikban, hogy a Tahiti Noni Juice gyógyíthat, kezelhet vagy megelőzhet számos betegséget”.

De büntettek már a Noni miatt Magyarországon is, a GVH a betegségmegelőző, gyógyító, regeneráló hatások tudományos alátámasztását hiányolta. Az amerikai rákkutatók szövetsége az American Cancer Society konkrétan azt írja róla, hogy „nincs semmilyen megbízható klinikai bizonyíték arra, hogy a noni dzsúsz hatásos lenne a rák, vagy bármely más betegség megelőzésében vagy kezelésében”.

tahitiannoni 1

Dr. Horváth a videóban, amelyben egy a Noniról tartott előadást hirdet, mindössze jótékony hatásokról beszél, és hogy "nem lehet véletlen", hogy emberek millióit hódítja meg évente.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft