16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Térdig ér a hamu Chilében

2015.04.24. 14:00

A pár napja meglepetésszerűen kitört, amúgy évtizedek óta szunnyadó Calbuco vulkán komoly gondokat okoz a környéken: a helyszínen készült fotókon látszik, hogy a hegy lábánál lévő város teljesen elnéptelenedett.

De ez még csak az egyik probléma, a másik, hogy a környéken térdig ér a földre hullott hamu, de a növénytakarót is vastag szürke réteg borítja.

Ensenada város 1500 lakosa közül szinte mindenkit evakuáltak a kitörést követően, a csütörtökön a városba visszaengedett lakosok arról számoltak be, hogy a tetők is meghajlottak a hatalmas hamuréteg súlya alatt.

Közben a chilei hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy az eddigi két kitörés után számítani kell egy harmadik, az eddigieknél is hatalmasabb kitörésre. A vulkánkitörésből származó hamu rövid távon főleg az emberek szemébe és tüdejébe kerülve veszélyes, de szakértők szerint hosszabb távon akár az ivóvízellátás is veszélybe kerülhet. A hamu időközben már a vulkántól mintegy 80 kilométerre lévő argentin városba is eljutott, Villa La Angostura lakosai is vékony hamuréteg lerakódásáról számoltak be.  • Hírek
  • Hírek