Kapitális ékszerteknőst fogtak a Dunában

2015.05.18. 13:21

1,3 kilós ékszerteknőst fogtak a Dunában, és a horgászkalandokat kétkedve fogadó nagyközönség óriási szerencséjére volt kollégánk, Szily Laci is ott ült a csónakban, a kalandot a Cink.hu-n tette közzé.

Ahogy írja, Bíró Attilával, Csömör egykori alpolgármesterével horgásztak a Duna újpesti szakaszán, mikor Bíró úszója eltűnt a víz alatt. A megszokottól eltérő fárasztás után kiderült, hogy a  „lomha ”  és  „furán rúgó”  állat nem egy volt a vágyott keszegek közül: kapitális ékszerteknős akadt a horogra.

1257412338565319457.png
Fotó: Szily László / cink.hu

Szily szakkommentárja szerint az állat „prímán alkalmazkodott a folyami körülményekhez is, hiszen 2,5-3 méteres áramló mélységben kapott, lent a fenéken. Egész pontosan szerencsére nem a szájába akadt a csontkukaccal felcsalizott horog, hanem az egyik mellső lába nyílásába. Valószínűleg a fenéken heverő etetőanyag tetszhetett meg neki, és abból evett, amikor beleakadt.”

A kalandról videó is készült, a cikkíró és horgásztársa pedig egyelőre a csónakban hagyta a teknőst, mert visszaengedni nem akarták, leadni nem tudják, kinek kéne, és egyelőre igazán ízletesnek tűnő teknősreceptet sem találtak.  • Hírek
  • Hírek