István, Vajk
18 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Újabb 26 elefántot mérgeztek meg Zimbabwében

2015.10.15. 10:21

Újabb 26, ciánnal megmérgezett elefánt tetemére bukkantak a zimbabwei Hwange Nemzeti Park területén, két különböző helyszínen – írja az MTI.

A hírt szerdán jelentette be a nemzeti parkokért és vadvilágért felelős zimbabwei hatóság, egy héttel azután, hogy 14 elefánt pusztult el hasonló módon az afrikai országban. Akkor a Matusadona Nemzeti Parkban mérgezett naranccsal etették meg az elefántokat, a Hwange Nemzeti Parkban a sónyalogatókba tették a mérget az orvvadászok.

A szervezet szerint az újabb tetemeket kedden találták meg. Előkerült a megmérgezett állatoktól származó 14 agyar, a többit is eltávolították az elpusztult állatokról, ezeknek eddig nem találták nyomát. A tetteseket valószínűleg a helyszínre érkező járőrök zavarták meg, ezért hagyhatták hátra az értékes zsákmányt.

Carolina Washaya Moyo szóvivő szerint az elpusztult elefántokra a nemzeti park Lupande és Chakabvi elnevezésű részén bukkantak a vadőrök. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe a bűnténnyel kapcsolatban, az ügyben folyik a nyomozás.