Makkhiány miatt veszélyben a szibériai tigris

2015.11.13. 15:08

Oroszország keleti részén hiány van magokból idén ősszel, ez pedig rossz hír a szibériai tigriseknek. A World Wildlife Fund a fenyőmagok és makkok hiánya miatt éheznek a vaddisznók és a szarvasok, a nagymacskák pedig őket ennék, szóval gáz van.

A WWF pénzgyűjtő kampányba kezdett, hogy megetesse ezeket a patás állatokat, mivel nem jutnak elég élelemhez a tajgán. Ha éheznek, az közvetlenül kihat majd a szibériai tigrisekre is télen. Pavel Fomenko, a program koordinátora szerint a legjobb táplálék a szárított kukorica lehet az állatoknak, de mást is megesznek, például szóját és zabot. 300 tonnát vesznek most nekik, ez a negyede annak, amennyire szükség lenne.

A szervezet szerint nem ez az első eset, amikor élelmezési problémák vannak. Előző télen a tajgán abnormális hóesések voltak, egy méter mély hó is megmaradt. A legnagyobb emlősök egyszerűen nem találtak ennivalót. Most a WWF több etetőpontot állított fel és útvonalakat is készített.

A szibériai tigrisek nagyon ritka állatok, Kína és Oroszország határán élnek. 1940 környékén már csak 30-40 élt belőlük szabadon, de a megőrzési kísérletek sikeresek voltak, és most 500 körül vannak.   • Hírek
  • Árfolyam