Boglárka
19 °C
35 °C

Ezt látják a delfinek

2015.12.09. 20:35

Most először sikerült a kutatóknak megmutatni, valójában mit láthatnak a delfinek. Ami még érdekesebbé teszi a felfedezést, hogy a delfinek valószínűleg meg is tudják osztani egymás között a látottakat.

A delfinek tehát kifejleszthettek egy olyan nyelvet, amelyben képeket tudnak megosztani egymás között. Ha ez igaz, akkor izgalmas jövő előtt áll a fajok közötti kommunikáció, állítja Jack Kassewitz a kutatás vezetője.

A kutatást a mexikói Puerto Aventuras delfinkutató központjában végezték.Kassewitz egyik kollégája, Jim McDonough egy nőstény elé úszott. Nehéz súlyokat kötözött magára, hogy minél kevesebbet mozogjon és ne legyen körülötte buborék.

Az Amaya nevű delfin által kibocsátott hullámot rögzítették egy speciális audio eszközzel, majd átküldték egy londoni laboratóriumba. Ott membrán technológiával felismertették a jelet egy számítógéppel. Az eredmény a képen látható.

A képet tanulmányozva kiderült, hogy Amaya távolabbról vizsgálta meg először a búvárt, mielőtt közelebb úszott volna hozzá. A kutatók a távolabbi képet rögzítették.