Üljön fel a rakétára, nézze onnan, hogy száll le

2016.02.08. 09:23

A Blue Origin nevű civil űrvállalat január végén megismételte, amit tavaly novemberben egyszer már megcsinált: sikeresen landolt a New Shepard nevű rakétával, ami korábban a világűr határán túlra emelkedett.

Az akkor kiadott videók csak egy távolabbi nézőpontból mutatták meg a kétségkívül zseniális eredményt, most viszont itt a legújabb felvétel, ahol a rakéta oldalára szerelt kamerán keresztül élhetjük át (felgyorsítva), milyen lenne, ha ilyesmivel járnánk munkába.

Az amerikai szakújságírók közben új fejezetet nyitottak a "Melyik űrcég a jobb" elnevezésű vitában. Mostantól kezdve az tűnik az elfogadott alaphelyzetnek, hogy a Blue Origin és a másik cég, az SpaceX valójában nem versenyezek egymással, hanem a jövő alapját rakják le épp. (Már csak Jeff Bezosnak, a Blue Origin főnökének kéne szólni erről.)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla