Tudományosan bizonyították, hogy a fű segít a másnaposságon

2016.03.29. 18:44

Érdekes gyűjtést rakott össze az Elite Daily arról, hogy a marihuána hány módon segíthet a másnaposság átvészelésében. Különböző tudományos kutatásokra és cikkekre hivatkozva öt pontban szedték össze, hogy miért tesz jót a másnapos szervezett a marihuána.

  1. Elmulasztja a hányingert.
  2. Csökkenti a fejfájást.
  3. Segít a másnaposság okozta szorongáson.
  4. Visszahozza az étvágyat.
  5. Enyhíti az alkohol okozta alváshiányt.

Egy 2011-es brit kutatás szerint a kannabinoidok (CBD) ellenhánytató hatást váltottak ki a vizsgált állatokban, de szintetikus formában már a '80-as évek óta használják hányingerre.

A Pharmacotherapy tudományos folyóiratban publikáltak arról kutatást, hogy az orvosi marihuánát használók körében 10,4-ről 4,6 százalékra csökkent a migrénes fejfájások előfordulása, ami igen komoly eltérésnek számít mind statisztikailag, mind orvosilag. A vizsgálat azt is kiderítette, hogy fejfájáshoz jobb szívni a füvet, mint megenni, mert gyorsabban hat.

A szorongással kapcsolatos marihuánafogyasztás már valamivel komplikáltabb kérdés.

A kannabiszfajták Yelpjének vagy Foursquare-ének számító Leafly arra figyelmeztet, hogy azok a fűfajták, amikben kevés kannabidiol (CBD) és sok tetrahidro-kannabinol (THC) van, többnyire fokozzák a szorongást, paranoiát, levertséget. A kannabidiol a marihuánának az a hatóanyaga, ami nem pszichoaktív, szemben a THC-vel. Az utóbbi években a fű THC-tartalma sokkal nagyobb lett, míg a CBD aránya csökkent, de az alacsony CBD-tartalmú marihuánának is lehetnek pozitív egészségügyi hatásai.

A kannabisz étvágygerjesztő hatását jó ideje használják orvosi célra a kemoterápiás kezelésen átesett betegek számára és többek között a San Franciscó-i Központi Kórház hematológiai és onkológiai osztályának vezetője szerint is ez az egyetlen hányingercsökkentő szer, ami egyben segíti az étvágyat is.

Kiadós ivászat után az ember sokszor nagyon hamar felébred és nem is tud visszaaludni. Ennek kezelésére is jó a marihuána, pontosabban az indica fajta, ami segít relaxálni a szervezetet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás