Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Hatezer éves tömeggyilkosság nyomait fedezték fel

2016.06.08. 14:51

Franciaország észak-keleti részén, Elzászban valami szörnyű történt hatezer évvel ezelőtt. Tíz holttest maradványait találták meg régészek a környék háromszáz takarmánysilójának egyikében.

A kőkorszaki csoport tagjainak erőszakos halála volt, ez egyértelműen kiderül a maradványokból. Több sérülést találtak a testek lábain, kezein és a fejeken. A testek elhelyezkedéséből arra következtetnek, hogy a helyszínen ölhették meg őket és utána lökték a raktárakba.

A gyilkosaik valószínűleg kőbaltát használtak. Öt felnőtt és kamasz teljes csontvázát találták meg, és ezen kívül még néhány gazdátlan kart. A karok valószínűleg trófeák voltak, mint amit egy közeli temetkezési helyen, Bergheimben találtak 2012-ben.

A régészek azt remélik, hogy  genetikai tesztek után többet megtudnak az áldozatokról és talán magukról a gyilkosságokról is. Van azért már elmélete a kutatóknak, mégpedig, hogy két törzs csapott össze, a helyi és a mai Párizs környékéről érkező törzs. A jelek szerint a párizsiak rossz irányba indultak és a helyieknek nem tetszettek a betolakodók.