Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Igyon sört, és keressen évi húszmillió forintot!

2016.08.02. 11:58

Az Amerikai Történelem Nemzeti Múzeuma olyan sörszakértőt keres, aki 64 650 dollár (20 millió forint) éves fizetésért a következő három évben beutazná az Egyesült Államokat, felkeresné a sörfőzdéket és a sörözőket, és megkóstolná azok kínálatát – írja az MTI.

A washingtoni múzeum honlapján néhány napja megjelent álláshirdetésre százezrek ugrottak rá. A teljesen laikus sörkedvelőknek nem sok esélye van az álommeló elnyerésére, mivel olyan, a sörhöz is értő történészfélét keresnek, aki alkalmas az amerikai sörtörténelem szakszerű feldolgozására. A győztes pályázónak cikkeket kell írnia és kutatásokat kell végeznie a múzeum táplálkozástörténeti osztályának kiállításai és archívuma számára. 

Susan Evans osztályvezető szerint a pályázati felhívás bizonyára azért keltett hatalmas érdeklődést, mert az embereknek tetszik, hogy végre olyasmivel foglalkozunk, ami őket is érinti. A kurátor megerősítette, hogy a három évre szóló pályázat teljesen komoly; nekik megér ennyit, hogy „többet tudjanak meg a sörfőzésről, amely része az amerikai történelemnek”.

A jelentkezési határidő augusztus 10-e, az elvárások között történészi és üzemgazdászi diploma szerepel. A projektet az amerikai sörfőzők egyesülete, a Brewers Association finanszírozza.  • Vennék
  • Hírek