Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tudományosan is cáfolták a chemtrail-összeesküvést

2016.08.15. 12:18

Elkészült az első tanulmány a chemtrail összeesküvésről, vagyis arról a hiedelemről, hogy a kormányok eltitkolják, hogy a repülőkkel permetezik tele méreggel a világot. Igazi tudományos szaklapban, az Environmental Research Lettersben jelent meg a kutatás, amely nem meglepő módon nem talált semmilyen titkos összeesküvést.

A kutatók semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy az emberek tudta nélkül titkos permetezőprogramok lennének a világon. Az égen látható csíkok tudományosan magyarázhatóak.

Contrail.fourengined.arp

A kondenzcsíkokat repülők hozzák létre, amikor a hajtóművekből égéstermékek, nitrogén, szén-dioxid, víz és koromszemcsék kerülnek a levegőbe. Ha repülési magasságban a levegőben van elég víz, akkor az kicsapódik ezekre a szemcsékre, és elindul a felhőképződés.

Ön szerint mi okozza a csíkokat?

 • 4508
  Felhőképződési jelenség, ahogy a tudósok mondják
 • 3484
  A Facebookon megjelenő emberi sötétség
 • 2847
  Soros György
 • 2457
  Gyíkemberek
 • 1618
  HIVATALOS VIZSGÁLATOT!!!
 • 981
  Illuminati
 • 568
  HAARP
 • 464
  A Bilderberg-csoport
 • 350
  A gyógyszerlobbi
 • 298
  Egy közel-keleti népcsoport
 • 255
  Amerika

De hiába a magyarázat, az összeesküvésben hívőknek ez nem elég, szilárd meggyőződésük, hogy valami másról van szó. Valami sokkal gonoszabbról. Egy 2011-es felmérés szerint az emberek 17 százaléka hiszi azt, hogy a kondenzcsíkok valami nagyméretű összeesküvés eredményei.

A University of California kutatói tudományosan is alá akarták támasztani, hogy ilyen titkos programok nincsenek. Steven Davis, a kutatás vezetője minden oldalról megvizsgálta a kérdést, légköri kutatókat kérdeztek meg erről. A 77 megkérdezett tudósból 76 soha nem találkozott olyan jelenséggel, amely alátámasztana bármilyen összeesküvést. Az az egy, aki nem nyilatkozott határozottan ellene, annyit figyelt meg, hogy amúgy alacsony báriumú területen néha mértek magas báriumszintet.

A chemtrailben hívők azt is állítják, hogy manapság sokkal több ilyen kondenzcsíkot látni. De ennek oka szintén egyszerű: ma sokkal több a repülő az égen, mint akár egy-két évtizeddel ezelőtt is. Az a tény, hogy a kondenzcsíkok nem tűnnek el azonnal, valószínűleg az éghajlati változásoknak köszönhető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?