Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem idegen naprendszerből jött a titokzatos jel

2016.09.01. 11:35 Módosítva: 2016-09-01 12:17:38

Néhány napja mi is megírtuk a világsajtón körbeszáguldó hírt, hogy a földönkívüliek üzeneteit kereső SETI-projekt kutatói idegen naprendszerből érkezett jeleket foghattak. A titokzatos jelet orosz kutatók észlelték még tavaly májusban, a Hercules csillagkép egy 6,3 milliárd éves csillaga, a HD164595 irányából, amely egészen közel, 95 fényévnyire van a Földtől. Külön meglepte a kutatókat, hogy a jel szokatlanul erős volt.

Hát most kiderült, hogy a jel azért volt olyan erős, mert még közelebbről jött: innen a Földről. Az Orosz Tudományos Akadémia kiadott egy közleményt, amelyben ezt írják:

A jel további feldolgozása és elemzése felfedte, hogy a legnagyobb valószínűséggel földi eredetű."

A tudósok persze már a bejelentéskor is visszafogottan nyilatkoztak az esetleges idegen civilizációról. "Egészen addig, míg egy másik hasonló jelet nem észlelnek a HD164595 rendszerből, a felfedezést nem lehet földönkívüliek számlájára írni. Hiszen ha nincs ismétlődés, akkor bármi lehet: hiba a rendszerben, földi interferencia, vagy valami természetes jelenség" – írtuk akkori cikkünkben. És tényleg.

Azt persze továbbra sem zárhatjuk ki, hogy a Földre érkezett földönkívüliek a saját bolygónkról küldtek nekünk jeleket, de erről már nem nálunk, hanem a Hihetetlen Magazinban olvashatnak további részleteket.