Jolán
2 °C
4 °C

Elon Musk már a Marsnál se állna meg

2016.09.19. 10:51 Módosítva: 2016-11-11 17:38:09

Elon Musk tervei már most is legendásan ambiciózusak, pedig még fogalmunk sincs, hogy tényleg megvalósulnak-e valaha. A SpaceX nevű űrcége végcélja például eddig az volt, hogy kifejlesztik és be is vetik a Mars meghódításához szükséges technológiát. A tervek szerint a cég már 2018 körül eljutna a Marsra ember nélkül, és már a 2020-as években emberrel is. Ehhez képest Musk most bedobta, hogy ha már a Marsig eljutnak, nem lenne érdemes ott megállni, a technológia alapján pedig nem is lenne muszáj.

Musk egy szeptember 27-i konferencián állítólag megoszt végre a SpaceX nagy tervével kapcsolatban részleteket is a nyilvánossággal, de úgy gondolhatta, hogy egy kis ízelítővel már előre gerjeszti a hangulatot. Egy pénteki Twitter-üzenetben azt írta, úgy tűnik, újra kell keresztelni a  Mars Colonial Transporter (MCT), vagyis  Marsi Kolonializációs Szállítóhajó néven emlegetett űrhajót, mert kiderült, jóval a Marson túlra fog tudni menni:

Szombatra már meg is lett az új név: Musk egy következő tweetje nyomán az online közösség Interplanetary Transport Systemként (ITS), vagyis Bolygóközi Szállítórendszerként kezdte emlegetni a hajót. A kibővített projekt célja pedig az Jupiter és Szaturnusz holdjai lehetnének.

Musk hosszútávú terveit látszólag nem hátráltatja az a rövidebb távon nagyon is jelentős késlekedés, amelyet a Kennedy Űrközpont indítóállását történt szeptember eleji robbanás okoz. A baleset idején épp egy pár nappal későbbi éles bevetésre készültek, de az meghiúsult, mert a robbanásban megsemmisült a cég Falcon–9 rakétája.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?