Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Egeret vonszoló óriáspókot videóztak Ausztráliában

2016.10.24. 12:34

– Akarsz látni valami menőt?
– Hogy a pokolba ne!

Egy ilyen párbeszéd után valószínűleg ön se erre a jelenetre számítana:

Persze Ausztráliában lehet, hogy ez kevésbé szokatlan, az ország gyakran kerül be a hírekbe a váratlan helyen felbukkanó óriási kígyók, pókok és hasonló kedves állatok révén. Tavaly decemberben például ettől a jószágtól borzongott a fél internet:

Meanwhile in Australia...

Ezúttal is egy vadászpók hozta a frászt az emberekre, bár ebben a csápjai közül kilógó egértetem is segítségére volt. A pók becenevet is kapott: Hermie-t a coppabellai Jason Wormal vette videóra, mikor épp munkába indult volna, de a szomszédja a fenti párbeszéddel invitálta meg a kedves jelenet megtekintésére.

A Guardian megkérdezte az esetről az Ausztrál Múzeum pókgyűjteményének vezetőjét, Graham Millage szerint szokatlan, de nem példa nélküli, hogy pókok gerinceseket nézzenek ki vacsorára. Ő például gekkóval, kígyóval, madárral látott korábban hasonlót.

A múzeum egy másik pókszakértője, Helen Smith szerint viszont nem valószínű, hogy a szerencsétlen egérrel maga a vadászpók végzett, mert még ha meg is támadta volna, a mérge akkor se lett volna elég arra, hogy olyan gyorsan megölje, hogy utána még el is tudja kapni. Szerinte az egér farkának a merevsége is arra utal, hogy az állat már jó ideje döglött lehetett, mire Hermie rátalált.

Az Index szerkesztőségében felmerült, hogy Hermie valójában nem is olyan óriási, mint elsőre tűnik, amire a videón, illetve a pluszban közzétett fotókon látható tárgyak méretéből következtetett a kedélyeket lehűteni igyekvő kollégánk. Ön mit gondol?

Óriási-e Hermie?

 • 5293
  Egy pók. Egy egeret. Ráncigál. A csápjaival. Mi a kérdés, ember?!
 • 1563
  Kit érdekel, mekkora? Szőrős a lába.
 • 940
  Ugyan már, ez nyilván egy bébiegér, csak meg kell nézni a hűtőajtó fogóját.
 • 788
  Nem a méret a lényeg!