Megtalálták a világ legkisebb kígyóját a Karib-szigeteken

2016.11.06. 18:44

Martinique-szigeten találták meg azt alig 10 centi hosszú, spagetti vastagságú kígyót, ami most a legkisebb méretű kígyók új csúcstartója. Az állat olyan vékony, hogy egy ceruzabél nélküli ceruzán is gond nélkül át tudna haladni, és csak Martinique-n él.

Méretéből adódóan a kis kígyót számos veszélyforrás fenyegeti a szabad ég alatt, ezért élete nagy részét a föld alatt éli. Ugyanakkor még így is kíméletlen ragadozó, elsődleges táplálékául a hangyatojások és lárvák tartoznak. 

Nem Martinique egyébként az egyetlen karibi sziget, ahol rekordméretű hüllők élnek. 2008-ban ugyanis Blair Hedges Barbados szigetén fedezte a Leptotyphlops carlae névre keresztelt korábbi csúcstartót:

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek