Ödön
2 °C
11 °C

30 kilométerről befagyott pocsolyának tűnik a Balaton

2017.02.10. 15:13

Az Időkép.hu csapata újabb meteorológiai ballont eresztett fel, ezúttal a befagyott Balatonról érkeztek vissza csodálatos fotók.

A 20-30 kilométer magasból készült fotókon a tó jégpáncélja és a partvidék látható szokatlan szemszögből, de akad olyan fotó is, amelyen egy (jó tíz kilométerrel lejjebb) csíkot húzó repülő kapja a főszerepet.

ng-g0014814c.jpg-2017-02-10-04-41-11
Fotó: Időkép

Az Időkép meteorológusai és technikai csapata rendszeresen ereszt fel kamerákkal és más szenzorokkal felszerelt meteorológiai ballont, 2014-ben mi is elkísértük őket a szervezési szempontból is kalandos vállalkozásra. A feladat nem egyszerű, mert az eszközöket csak úgy lehet visszaszerezni, hogy a csapat figyeli, pontosan hova zuhan vissza a 25-30 kilométeres magasságból, a léggömb szétrobbanása után visszaérkező eszközpark. A vállalkozás nehézségeiről itt olvashat bővebben, az Időkép eredeti cikkét a fotókkal pedig itt találja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?