Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

400 delfin sodródott partra Új-Zélandon

2017.02.10. 19:43 Módosítva: 2017-02-11 16:28:12

Péntek hajnalban több mint 400 partra vetett gömbfejű delfint találtak Új-Zélandon, a Déli-sziget északi partjánál - írja a Time.

000 LK4XS
Fotó: Str / AFP

Kath Inwood, az új-zélandi állatvédelmi hatóság tagjának nyilatkozata alapján nagyjából 300 önkéntes csatlakozott a hatóság helyszínre érkező munkatársaihoz. Voltak, akik vízzel locsolták a delfineket, többen pedig élőláncba álltak össze, hogy megakadályozzák, hogy a megmentett állatok visszaússzanak a partra.

Bár sok delfint sikerült megmenteni, sok pedig életben maradt, de egyelőre még a parton van, nem mindegyikük volt ilyen szerencsés, ugyanis az partra vetett állatok nagyjából háromnegyede elpusztult.

Új-Zélandon gyakori, hogy gömbfejű delfinek tömegesen sodródnak ki a partra, ugyanakkor a mostani eset kivételnek számított a bálnák nagy száma miatt. Farewell Spitnél - azon a környéken, ahol a mostani eset történt - különösen gyakori, hogy delfinek partra sodródnak, mert az év bizonyos időszakaiban a tengerből apálykor gyakran emelkednek ki iszap- és homokturzások, amiken fennakadnak.