Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Tanúk vallanak a tévés kamudoktor ellen

2017.02.15. 09:58

A Mosonmagyaróvári Járásbíróságon folytatódik ma Dávid Tamás pere, aki éveken át azzal tévesztette meg a tévénézőket, hogy ő rákkutató professzor, noha csak állatorvosi oklevele volt, az is 1964-ből, és nem tagja sem a Magyar Orvosi Kamarának, sem az Állatorvosi Kamarának.

A kuruzslással vádolt mosonmagyaróvári férfi sokat szerepelt szakértőként különböző tévéműsorokban, tevékenységét az ATV, az Echo Tv és az RTL Klub is publicitással segítette. Ennek köszönhetően öt éven keresztül magánrendelésen fogadott daganatos betegeket, akiket saját maga által kifejlesztett “tumorellenes” teakeverékkel, illetve intravénásan beadott C-vitaminnal “gyógyított”.

davidt

A betegek a magas C vitamin tartalmú infúziós oldatot és annak minden tartozékát az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott patikában szerezték be. A vádirat kitér arra is, hogy a  C-vitamin  ampulla  beadása  akár  injekcióban,  akár  intravénásan  invazív beavatkozásnak számít, csak orvos rendelheti el. Dávid Tamás gyakran házhoz is ment és ápolói segítséggel adta be a nagy adag C-vitamint betegeinek, akiket ezen kívül életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal is ellátott.

A férfit 35,5 millió forint befizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a teakeverékeiről megalapozatlanul mondta azt, hogy gyógyítja a rákot. Az álonkológust végül a gyógyulásban reménykedő, átvert betegek jelentették fel. A Mosonmagyaróvári Járásbíróságon szerdán a bizonyítási eljárással, tanúk és sértettek meghallgatásával folytatódik Dávid Tamás pere, pénteken pedig várhatóan a perbeszédekre kerül sor, derül ki a Győri Törvényszék tájékoztatójából.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?