Judit
2 °C
7 °C

Azokat a szép, drónra vadászó szibériai tigriseket meg fogják ölni

1487881602907-Screen-Shot-2017-02-23-at-121140-PM.png
2017.02.24. 14:56

Internetszerte nagy sikere volt a csütörtökön közzétett, kamerás drónokra vadászó szibériai tigriseknek. Az állatokat egy kínai vadasparkban sikerült lefilmezni. Miután a brit ITV is közölte a felvételt, a videót az egész világon fölkapták és utánközölték.

Csak azt nem említette senki, hogy ezek a tigrisek csúnya halált fognak halni.

John R. Platt tudományos újságíró utánajárt, hogy hol készült a felvétel. Az északkelet-kínai Harbin Szibériai Tigris Park, mint kiderült, nem természetvédelmi terület, nem vadállatfitnesz, és nem állatkert. Hanem egy vágóhíd.

A tigrisfarm a nagymacskákat védő Big Cat Rescue adatai szerint gyakran működik állatkertként: a turisták buszokkal érkeznek, hogy megnézzék a félelmetes ragadozókat. De a Harbin Park mindemellett kereskedelemmel is foglalkozik: tigriscsontot, tigrishúst, tigrisprémet, és egy speciális főzetet, úgynevezett csontbort árulnak.

A környéken megfordult oknyomozó újságírók szerint az állatok siralmas állapotban vannak, a kereskedők meg szabadon árulják a csontbort, holott ezt 1993-ban betiltották.

Kínában körülbelül 200 tigrisfarm van, a vadon élő szibériai tigrisek száma húsznál is kevesebb. A Harbin Parkban körülbelül 800 tigris él.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?