Menetelnek a tudományért Budapesten is

2017.04.18. 11:38

“March For Science Hungary - Séta a tudományért” című rendezvénnyel Budapest is csatlakozik ahhoz a Washingtonból induló, időközben világméretűvé nőtt kezdeményezéshez, ami a Donald Trump tudományellenes intézkedéseire reagálva, a tudomány melletti színes és pozitív hangvételű kiállásra biztatja a tudósokat, kutatókat, tudománypártolókat, tanárokat és lelkes érdeklődőket.

“Bár az eredeti kezdeményezés Washington D.C.-ben a Trump adminisztráció tudományellenes intézkedései nyomán indult el, különös tekintettel a globális klímaváltozással kapcsolatos tagadó álláspontra, meggyőződésünk, hogy a világon mindenkinek van oka arra, hogy felhívja a figyelmet a tudomány értékelésének fontosságára, illetve ignorálásának veszélyeire” – fogalmaznak a szervezők.

Az április 22-ére, a Föld Napjára szervezett program délután fél négykor kezdődik (a korábban kihirdetett program az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt módosult az itt leírtak szerint):

  • 15:30: Gyülekező a Magyar Tudományos Akadémia előtt. Nyitóbeszédet mond Dr Györgyey János növénybiológus, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont kutatója.
  • 16:00: A menet elindul a Dorottya utca - Vörösmarty tér - Váci utca útvonalon a Fővám térig.
  • 17:00: Várható érkezés a Fővám térre. Beszédet mond Palugyai István, a Tudományos Újságírók Klubja örökös tiszteletbeli elnöke, a Tudományos Újságírók Világszövetségének korábbi elnöke, 2016-ig a Népszabadság tudományos rovatának vezetője. Bemutatót és beszédet tartanak a TudÁShow képviselői.
  • 17:30: Az esemény várható befejezése.


  • Hírek
  • Csok