Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Orosz propaganda ellen indul a Facebook

2017.09.22. 11:37

Háromezer, Oroszországhoz köthető politikai hirdetés részleteit osztja meg a hatóságokkal a Facebook – közölte Mark Zuckerberg. A Facebook alapítója szerint új szabályozást kell kidolgozni a politikai hirdetések átláthatóságának érdekében. A cég jelezni fogja minden hirdetésnél, hogy melyik kampányra vonatkozik és melyik szervezet finanszírozta – írta a BBC.

Elmondása szerint a Facebook folytatja a vizsgálódást azokkal a szereplőkkel szemben, akik visszaéltek a hirdetési platformmal, mint például Oroszország és más posztszovjet államok.

A cég a tavalyi elnökválasztás alatt futó politikai hirdetésekkel kapcsolatos részleteket is megosztja a hatóságokkal. A Kreml visszautasítja, hogy bármi köze lett volna az orosz vezetés szempontjainak megfelelő értelmezésű politikai hirdetésekhez a Facebookon.

Zuckerberg ígérete szerint a Facebook ügyel a hétvégi németországi választások befolyásolásának megakadályozására is, ennek jegyében több ezer kamuprofilt tiltottak le és együttműködtek a német hatóságokkal is.