Szabina
-2 °C
15 °C

Nem UFO-k miatt voltak fénybuborékok a szibériai égbolton

2017.10.28. 17:53

Gyönyörű fénybuborékokat láthatott az, aki éjszaka felnézett az égboltra október 26-án Északkelet-Szibériában. A furcsa jelenséget azonban nem meglepő módon nem az UFO-k okozták (hiába szeretnék így interpretálni az esetet az idegenek eljövetelét várók), hanem az orosz hadsereg.

Több szemtanú látta a különös jelenséget és legalább öten közülük képeket is készítettek róla (mindenképp érdemes Alekszej Jakovlev csodás képeit végiglapozni). Bár sok internetező az idegenek eljövetelét vagy a téridő-kontinuumon keletkezett átjárót vélte felfedezni a fénybuborékokban, valójában az orosz hadsereg tesztje okozta. 

Az orosz védelmi minisztérium a Facebookon közölte, hogy egy tesztgyakorlat során csütörtök éjjel útnak indított egy Topol-M interkontinentális ballisztikus rakétát. Vélhetően a rakéta nyomán keletkezett a különös fényjelenség, amit csak felerősített az, hogy aznap éjjel különösen fényes volt az északi fény. A különleges légköri jelenségről alapos összefoglalót írt a Facebookra az Égen - Földön - Föld alatt: