A korábbiaknál nagyobb lehet az influenzajárvány

2017.12.04. 10:48

A korábbiaknál elterjedtebb és durvább lefolyású megbetegedésekkel járó influenzajárványra kell számítani az idén, írja az MTI a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnökére hivatkozva. Póta György szerint erre abból lehet következtetni, hogy a déli féltekén, Ausztráliában a korábbiaknál súlyosabb járvány jelentkezett. A tapasztalatok szerint ugyanis a vírusok az ottani tél elmúltával az északi féltekén jelennek meg.

A gyerekek nem tartoznak a rizikócsoportba, ám esetükben is kockázatot jelent a közösségben szerzett fertőzések nyomán legyengült szervezet. Általánosságban, akárcsak az idősek esetében, a gyerekeknél is a krónikus betegek a leginkább veszélyeztetettebbek. A szervezet ellenálló képessége a gyerekeknél is megfelelő táplálkozással, a C és a D vitamin szedésével, bevitelével és a higiéniai szabályok betartásával erősíthető.

Az antibiotikumok nemcsak, hogy nem használnak a vírusokkal szemben, hanem még gyengítik is az immunrendszert. “Az antibiotikumok túlfogyasztásában a nemzetközi statisztikák szerint Magyarország éllovas. A túlfogyasztás pedig rezisztenciát okozhat, amelynek nyomán egyre többen halhatnak meg bakteriális fertőzésekben” – mondta Póta György.  • Hírek
  • Bankszámla