Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A kamerák előtt haldokolt az éhező jegesmedve

2017.12.08. 23:24 Módosítva: 2017.12.09. 22:54

A National Geographic fotósának, Paul Nicklen kamerája előtt haldokolt egy csont és bőr jegesmedve Kanada legnagyobb szigetén, a Baffin-szigeten. Szerencsétlen állat egyszerűen éhen halt, a fotós nem tehetett érte semmit.

Nicklen a Sea Legacy környezetvédelmi csoporttal együtt forgatott a szigeten, amikor rátaláltak a haldokló jegesmedvére. Az állat azonban nem akarta feladni a küzdelmét, még sikerült elvonszolnia magát egy kukához, azonban ott sem talált semmi ehetőt. Ezek után már nem tudott mit tenni, összeesett és elpusztult.

Azt akarom, hogy jusson az emberek eszébe a haldokló medvék látványa, amikor a tudósok az állatok eltünéséről beszélnek. A medvék éhen fognak halni! Azért készítettem ezt a felvételt, hogy a halála ne legyen hiábavaló.

A globális felmelegedés nagyon rossz hatással van a jegesmedvékre, hisz az olvadó jég miatt egyre kevesebb táplálékot tudnak szerezni maguknak, Kanadában pedig illegális etetni őket (ez ugyanis csak pár órával elodázná az elkerülhetetlent, ha a medve saját magától nem találna új élelemforrást). A jegesmedvék jelenleg a sebezhető kategóriába esnek, de nem kizárt, hogy pocsék helyzet miatt pár éven belül komolyabb védelem alá kerülnek majd. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport