A japán majmok szarvasokon gyakorolják a szexet

2017.12.19. 21:51

Azt már eddig is tudták a tudósok, hogy a japán makákók olajozott együttműködést tartanak fent a szikaszarvasokkal: gyakran utaznak a hátukon, cserébe ápolják a bundájukat vagy megosztják velük az élelmet. Az utóbbi időben viszont a kutatóknak feltűnt valami más is: a nőstény makákók a szarvasok hátán gyakorolják a szexet – írja a Quartz.

A kutatók megfigyelték, hogy több fiatal nőstény, miután felmászik a rénszarvas hátára, pontosan olyan mozdulatokat tesz és olyan hangokat ad ki, mint amilyeneket a rendes majom-majom szex közben szokás. Ilyeneket:

A felvételek tanúsága szerint a legtöbb szarvast nem különösebben zavarta, hogy egy nőstény majom épp a nemi szervét dörzsölgeti a hátához, és nyugodtan álldogált vagy eszegetett tovább. A kutatók szerint viszont ha egy-egy szarvas inkább odébb állt, a faképnél hagyott makákó szexuálisan motivált dühkitörést produkált, a földre kuporodott, görcsbe rándult és sikoltozott, miközben a szarvast nézte.

A jelenségről a kanadai Lethbridge-i Egyetem kutatói végeztek kutatást a jpán Minoh városánál, az eredményeiket az Archives of Sexual Behaviour szaklapban közölték [pdf]. A különös viselkedés okát illetően két elmélettel álltak elő:

  • A konzervatívabb magyarázat szerin a kis nősténymajmok egyszerűen így készülnek fel a polgári értelemben vett házaséletre.
  • A másik lehetőség, hogy a szarvasokat sajátos önkielégítő alkalmatosságként használják a szexuális feszültség levezetésére, mivel a hím makákók gyakran visszautasítják a túl fiatal nőstények közeledését.

Ha meghökkentik a japán makákók különös szexuális szokásai, ajánljuk figyelmébe a japán emberek még sokkal különösebb szexuális világát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport