Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Napokon belül kitörhet egy vulkán a Fülöp-szigeteken

2018.01.14. 22:22

Több ezer embert evakuáltak a környező falvakból, miután a Fülöp-szigeteki hatóságok figyelmeztettek, hogy heteken, vagy akár napokon belül kitörhet az ország legaktívabb vulkánja, írja a Guardian. A riasztási szintet hármas fokozatúra emelték.

A vulkán már szombaton hamuval terített be közeli falvakat, és lávafolyásokat is észleltek. A hatóságok azt tanácsolták az embereknek, hogy takarják el a szájukat és orrukat. A repülőgépek nem repülhetnek a vulkán közelében.

A fővárostól, Manilától 330 kilométerre délkeletre található Mayon a feljegyzések szerint az elmúlt négy évszázadban több mint ötvenszer tört ki. A 2500 méter magas tűzhányó 1814-ben 1200 ember halálát okozta, és egy egész várost temetett be forró vulkáni iszappal. A vulkán legutóbb 2009-ben lépett működésbe.