Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkapták a legnagyobb ázsiai állatcsempészlánc vezetőjét

2018.01.20. 16:45

Letartóztatták Ázsia legnagyobb illegális vadállatkereskedő-maffiájának fejét – írja a BBC. Boonchai Bach-ot, a 40 éves, vietnami származású thai állampolgárt egy a laoszi határhoz közeli városban kapták el.

A védett állatok és testrészeik csempészeté jövedelmező feketepiaci ágazat Ázsia országaiban, nagy a kereslet például a rinocéroszszarvakra és az elefántcsontra is. A rendőrség közlése szerint a most letartóztatott férfi egy több mint tíz éve működő csempészhálózatot vezetett. Mikor elfogták, 14 rinocéroszszarv volt nála, amelyeket Afrikából csempészett épp Thaiföldre. Ezek összértéke mintegy 1 millió dollár a feketepiacon. 

Boonci Bach-ra akár 4 év börtön várhat csempészetért, a hatóságok azt állítják, van elég bizonyítékuk, hogy vádat emeljenek ellene.