Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszaszorult a kenyai orvvadászat

2018.02.14. 16:44

Egyre inkább visszaszorul az orrszarvúk és elefántok orvvadászata Kenyában – közölte Najib Balala, a kenyai turisztikai és vadvédelmi minisztérium kabinettitkára.

Balala egy nairobii sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2017-ben kilenc orrszarvúval és 60 elefánttal, míg egy évvel korábban 14 orrszarvúval és 96 elefánttal végeztek a vadorzók.

Az orvvadászat mértékének gyors csökkenése a kormány 2012-ben megkezdett erőfeszítéseinek köszönhető, amelyek a nemzeti parkok és a vadrezervátumok védelmét szolgálják

– mondta Balala a rendezvényen, ahol 26 járművet adtak át a kenyai vadvédelmi szolgálatnak.

Kenya 2014-ben fogadott el egy vadvédelmi törvényt, ami súlyosbította azok büntetését, akiket orvvadászat vagy vadon élő védett fajok illegális kereskedelme miatt ítéltek el. Balala szerint azok az érzékenyítő kampányok is hozzájárultak az orvvadászat visszaszorulásához, amikkel az állati termékek, például az elefántcsont elsődleges piacait célozták meg.

A kabinettitkár szerint a kenyai kormány elkötelezett az orvvadászat felszámolásának ügye mellett, hogy megóvja az ország természeti örökségét. Mint mondta,

a vadvilág jelenti a gazdaságunk egyik alappillérét, lévén ez a fő erőssége a turisztikai szektorunknak, amely pedig az egyik legfőbb bevételi forrásunk.

Balala szerint az állatpopulációt az is fenyegeti, hogy az emberi tevékenység miatt csökken az állatok természetes élőhelye.

(MTI)