Judit
3 °C
7 °C

Tengeri algából készült csomagolót ehetnek a németek

2018.03.14. 18:53

A környezettudatosság jegyében német kutatók északi-tengeri algából akarnak elvihető éttermi fogásokhoz csomagolóanyagot gyártani. A Nordsee gyorsétteremlánc, a Bremerhaveni Főiskola és a Bremerhaveni Alfred Wegener Sark- és Tengerkutató Intézet két évre szóló szerződést írt alá szerdán a fejlesztésről, írja az MTI.

Az új csomagolóanyag nemcsak komposztálható, hanem ehető is lesz, kizárólag északi-tengeri algából fogják előállítani, és a növény minden részét fel akarják hozzá használni. A kutatók szerint nem lesz algaíze, nem ereszthet a színe, és nem puhul majd fel idő előtt. A projektet az állam is támogatja.

A környezetvédelmi hivatal adatai szerint Németországban 15 év alatt 110 ezer tonnáról 256 ezer tonnára – tehát több mint duplájára – nőtt a csomagolóanyag-felhasználás a vendéglátóiparban. A környezetvédők szkeptikusak, szerintük az új csomagolóanyagot könnyebben eldobják majd az emberek, és gondot okozhat a szelektálása is. Szerintük a többször használható csomagolás a helyes irány.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?