Ida
6 °C
9 °C

A bálnának már nincs szüksége a segítségünkre

2018.04.10. 10:23

Az állatvédők minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megmenteni egy 10 méter hosszú, 6 tonnás hosszúszárnyú bálnát, amely Argentínában, Mar del Plata világhírű üdülőhely strandján vetődött partra szombaton, jelentette az MTI. Természetvédők és helyi önkéntesek tucatjai két napon át küzdöttek az állat életéért: hogy megakadályozzák a kiszáradását, megszakítás nélkül locsolták vízzel, nedves ruhákkal borogatták. Markológépekkel árkot ásva odavezették hozzá a tenger vizét is.

A parti őrség egy speciális hámot is tervezett, hogy azt ráerősítve daruval felemeljék és vontatóhajóval visszahúzzák a bálnát a tengerre. Végül amikor a vontatás megkezdődött, a hatalmas tengeri emlős elpusztult.

"A bálnának már nincs szüksége a segítségünkre" – mondta Gisela Giardino, a Mar del Plata-i Egyetem biológusa, aki megköszönte a parti őrség, az önkéntesek és minden segítő önzetlen munkáját. A bálna úszóján sérülések voltak, ezért lehetségesnek tartják, hogy beteg volt, amikor partra sodródott, közölte Adrian Faiela állatorvos.