Erzsébet
1 °C
4 °C

Olyan történt Németországban, mint még soha

2018.04.30. 16:58

Az idei volt a legmelegebb április Németországban a rendszeres mérések 1881-es kezdete óta, írja az MTI a német meteorológiai szolgálat tájékoztatása nyomán.

A 12,4 Celsius-fokos becsült április hőmérséklet mintegy öt fokkal volt magasabb, mint az 1961-1990-es időszak április értéke (ez a nemzetközileg érvényes összehasonlítási alap). Az 1981 és 2010 közötti időszak áprilisi átlagánál nagyjából négy fokkal volt melegebb az idei április.

A korábbi német rekordot 2009 tartotta, az áprilisi átlaghőmérséklet akkor 11,8 fok volt.

A meteorológiai szolgálat szerint az elmúlt hónap nemcsak szokatlanul meleg volt, hanem rendkívül napos és száraz is. A négyzetméterenként körülbelül 35 liter csapadék esett, ami messze elmarad az 58 literes áprilisi átlagtól.

A napsütéses órák száma szintén extrém értéket mutat. A most véget érő hónapban összesen több mint 225 órán át sütött a nap, egy átlagos áprilisban ez az érték 152 óra körüli.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?