Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

60 kilós daganatot operáltak ki egy nőből

2018.05.04. 12:21
60 kilós daganatot távolítottak el egy petefészektumorban szenvedő nő alhasából egy connecticuti kórházban. Orvosai szerint a beteg teljesen felgyógyulhat.

A 38 éves nő tumorját akkor fedezték fel, amikor gyors súlygyarapodása miatt orvoshoz fordult. Két hónap alatt heti 4,5 kilóval nőtt a súlya. A tumor ugyan jóindulatú volt, de életfontosságú vérereken ült, ezért az orvosok aggódtak a nő szívműködéséért. Ráadásul a daganat az emésztőrendszerét is elnyomta, ezért a nő alultáplált volt.

A Danbury Kórház orvosai ötórás műtétet hajtottak végre a páciensen. A 25 klinikai specialista alkotta operációs csoport sikeresen eltávolította az óriásira nőtt daganatot. A műtét után patológusok vették vizsgálat alá a daganatot, hogy genetikai tesztekkel állapítsák meg, miért növekedett ilyen gyorsan.

Egy másik, ehhez nagyon hasonló napvilágot is látott pénteken: mint az MTI írja, Vietnamban is eltávolítottak egy óriási tumort: a 45 kilós daganatot két részletben veszik ki, az elsőn már túl van a páciens. A 34 éves, 84 kilós beteget szinte teljesen mozgásképtelenné tette már a bal lábát, fenékpofáit és hátát érintő 45 kilós daganat. Járni nem tudott, csak mászva vagy kerekesszékkel volt képes közlekedni, ráadásul jelentős vérveszteséget szenvedett el a tumor agresszív növekedése miatt.

A férfi a genetikai eredetű neurofibrimatózisban szenved, a betegség következtében túlburjánzanak az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek. Az első operáció alatt a daganatból egy 23 kilós részt műtöttek ki, a maradékot akkor távolítják el, ha az első beavatkozás után rendbe jön a páciens.