Szilvia
5 °C
16 °C

Trükkösen terjesztette a nézeteit egy oltásellenes svéd

2018.05.10. 17:07

Titokzatos ügyben nyomoz Európa egyik legrangosabb orvosi egyeteme, a svéd Karolinska Intézet, kiderült ugyanis, hogy valaki 2014-ben az egyetem kutatójának kiadva magát több platformon is oltásellenes cikkeket publikált – írja a Local.

A Lars Andersson névre hallgató állítólagos kutató akadémiai folyóiratokban publikált az oltások, köztük a HPV veszélyeiről is, ami eddig elkerülte az egyetem figyelmét. Most azonban teljeskörű vizsgálatot indítottak az ügyben, amiből az derült ki, hogy fogalmuk sincs kicsoda Lars Andersson.

Nagyon komoly probléma, hogy valaki, akiről nem tudunk és soha nem volt alkalmazva az egyetem által, mégis az egyetem kutatójának adta ki magát. Ez elfogadhatatlan.

– mondta Peter Andreasson, Karolinska Intézet sajtósa, hozzátéve, hogy valószínűleg azért nem vették észre eddig az imposztort, mert több ezer platformot kell folyamatosan figyelniük, így óhatatlanul lesz, amit nem vesznek észre.

Az egyetem többször megpróbálta már elérni Lars Anderssont, de mindeddig egyszer sem járt sikerrel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?