Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Időutazókat is várnak Hawking temetésére

2018.05.12. 12:32

Stephen Hawking hamvait június 15-én helyezik végső nyugalomra, és a világhírű tudós iránti utolsó tiszteletadás iránt óriási az érdeklődés, 12 ezren szeretnének ott lenni az ezer kisorsolandó helyen.

A részvételi szándékot egy jelentkezőlap kitöltésével lehet jelezni, és mint egy londoni blogger kiszúrta, ezen a születési dátumnál egészen 2038-ig bármilyen évet meg lehet adni. Azt nem tudni, hogy hibáról van-e szó, vagy a Hawkingra amúgy jellemző rejtett poénról van-e szó, de annyi biztos, hogy utóbbi is adekvát lenne.

Hawking ugyanis még 2009-ben rendezett egy partit kifejezetten időutazóknak, de direkt csak az esemény után tette közzé a meghívót. Senki nem jelent meg, ami Hawking – nyilván nem egészen komoly – szavai szerint kísérleti bizonyítéka volt annak, hogy az időutazás nem létezik.

A JÖVŐBŐL JÖTT HAWKING-FANOK MOST KAPTAK MÉG EGY ESÉLYT.

Hawking március 14-én halt meg 76 éves korában, épp Einstein születésnapján. Hamvait a Westminster Abbeyben, Newton mellé fogják elhelyezni. A világhírű elméleti fizikus tudományos munkásságával, popkulturális jelentőségével, illetve a súlyos betegsége elleni küzdelmével is külön cikkben foglalkoztunk.