Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betört az ebola egy kongói nagyvárosba

2018.05.19. 07:50

Újabb három ebolás megbetegedést jelentettek pénteken a Kongói Demokratikus Köztársaság észak-nyugati részén lévő Mbandaka városából - írja az MTI.

Az 1,2 millió lakosú, nagy kiterjedésű település az Egyenlítői tartomány székhelye, s mivel nemzeti és nemzetközi folyami, közúti útvonalak mentén fekszik, egyben légiközlekedési csomópont is, előzőleg válságtanácskozás összehívására késztette az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Ennek eredményeként a korábbi magas szintről nagyon magasra emelte országosan a közegészségügyi kockázat szintjét ebben az afrikai köztársaságban.

A világszervezet korábban nagyon aggasztónak nevezte, hogy a már 23 ember halálát okozó betegség Mbandakát is elérheti, mert ez rendkívüli módon megnehezítheti a betegség terjedésének megakadályozását. A városban korábban még csak egy betegről tudtak, pénteken azonban már további három esetre derült fény.

A WHO közleménye szerint tragikus volna, ha az ebola elérné az ország fővárosát, a zsúfolt Kinshasát, ahol milliók élnek egészségtelen, nyomorúságos, szennyvízelvezetés nélküli negyedekben.