Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordszámú gyerek kapott védőoltást 2017-ben

2018.07.17. 11:44 Módosítva: 2018-07-17 12:06:05

2017-ben rekordszámú, mintegy 123 millió gyereket immunizáltak világszerte – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF 2018. júliusi jelentéséből. Azonban több mint 19 millió gyermeket még mindig nem láttak el a megfelelő oltásokkal.

A jelentésből többek között kiderül, hogy 10-ből kilenc gyerek kapott torokgyík, tetanusz és szamárköhögés elleni kombinált védőoltást, és már 79 országban bevezették a HPV elleni vakcinát, mely megelőzheti a méhnyakrák kialakulását. A globális népességnövekedés miatt 4,6 millióval több gyereket oltottak be 2017-ben, mint 2010-ben.

A sikerek ellenére közel 20 millió gyermek nem részesült a teljes körű immunizáció előnyeiben 2017-ben. Közülük 8 millióan (40 százalékuk) veszélyeztetett környezetben élnek, beleértve az olyan országokat, amelyeket konfliktus sújt.

A WHO és az UNICEF azon dolgozik, hogy ez a 19 millió gyerek is oltáshoz jusson, ezért:

  • Fejlesztenek az oltóanyagok minőségén, hozzáférhetőségén, használatának lefedettségén. 
  • Javítanak az erőforrások célzottabb felhasználásán.
  • Regionális szintű tevékenységeket terveznek és biztosítják, hogy a védtelen emberek számára elérhetőek legyenek a védőoltások.

Ha véleménye van, a Facebookon elmondhatja: