Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az űrből is látszik a grönlandi falura ráijesztő jéghegy

2018.07.18. 21:32

Az Európai Űrügynökség (ESA) kedden hozott nyilvánosságra egy képet, amelyen a hírekben szereplő óriási jéghegy is látható Innaarsuit partjainál. Az űrfotót július 9-én az ESA Sentinel-2 műholdja készítette. A képen számos további nagy jéghegy is látható a falu közelében.

A faluból több tucatnyi lakót menekítettek magasabban fekvő területre még a múlt héten, mert a hatóságok attól tartottak, hogy a 11 millió tonnásra becsült jéghegy széttörik és akkora hullámokat korbácsol, amelyek elmoshatják az alacsonyabban fekvő házakat.

A grönlandi KNR műsorszolgáltató közben egy helyi lakos time lapse videóját is közzétette, amely azt mutatja be, hogyan sodródik el a falu mellett a jéghegy. A KNR szerint az erős szél és a hullámzás a hétvégén a kikötőtől távolabbra, észak felé sodorta a jéghegyet.

 (MTI)