Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyarok fele túlsúlyos, és semmit nem tesz ellene

2018.07.31. 11:15

Lehet az egészségügyi ellátási rendszerre is mutogatni, de a magyarok egészségi állapotát rontó tényezők közt az életmódunk igen nagy súllyal szerepel. Mint a Népszava részletes cikkéből kiderül,

túlságosan kövérek vagyunk

Túlsúlyban csak az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland előzi meg Magyarországot, és nálunk a lakosság 54 százaléka elhízott. Ez szorosan összefügg a testmozgás hiányával, a magyarok 53 százaléka legfeljebb a kanapéról követi a sportot, egyébként semmilyen szabadidős mozgást nem végez.

Hasonlókról beszélt nemrég Tusványoson Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, aki szerint a magyarok 77 százaléka inaktív, a lakosság 6 százalék fél kilométert sem tudna legyalogolni, és hazánk évente elkölti egy olimpia árát a mozgáshiányból fakadó egészségügyi problémák kezelésére.  

A táplálkozással is akadnak problémák, a 15 évesnél idősebbek alig több mint egyharmada eszik zöldséget és gyümölcsöt naponta - írja a Népszava. Eközben viszont a lakosság igen nagy része dohányzik, a férfiaknál 30 százalék, a nőknél 20 százalék az arány.

(Népszava)