Eszter, Eliza
EUR 383,06 Ft
USD 357,07 Ft
14 °C
24 °C

Új módszer a rák legyőzésére

2020.09.29. 10:48

Sikeresnek bizonyult az a laboratóriumi és egereken végzett kísérletsorozat, amely nem gyógyszerekkel pusztítja el a rákos sejteket – írja a life.hu.

Egy új, forradalmi eljárásról ír a Science Alert oldal, e szerint a mezopórusos szilika nanorészecske felszínét vonták be az L fenilalalin nevű aminosavval. Ez a vegyület a fehérjéket alkotó aminosavak egyike. Az emberi szervezet előállítani nem képes, kizárólag az elfogyasztott tej- és hústermékekből tud felszívódni.

A kutatók azért fókuszáltak erre az aminosavra, mert ez az egyik olyan vegyület, amelyre a rákos sejtek leginkább támaszkodnak. 

Az aminosavval benvont Nano-pPAAM nevű részecskéhez jótékony módon  viszonyulnak a beteg sejtek, amelyeket a daganatos sejtek jó eséllyel felvesznek. A trójai falóként működő nanorészecske így képes arra, hogy specifikusan, kizárólag a beteg sejteket pusztítsa el, és így akár gyógyszeres„ vagy kemoterápiás kezelésre sincs szükség a rák legyőzéséhez.

Eddig csak laboratóriumi és egérvizsgálatokat végeztek a kutatók, de az eredmények rendkívül ígéretesek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla