18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szupertripperrel végződött a kambodzsai kiruccanás az ötvenes férfinál

2022.06.26. 20:33
Egy európai férfi az után kapta el a betegséget, hogy óvszer nélkül létesített szexuális kapcsolatot egy prostituálttal. Tudósok szerint jelentős globális közegészségügyi fenyegetést jelent ez a nemi betegség.

Egy ötvenes éveiben járó osztrák férfi elkapta a szupergonorrhea egy törzsét – állítják a tudósok az Eurosurveillance című folyóiratban közzétett tanulmányukban.

Általában a gonorrheát elkapott embereket antibiotikumokkal kezelik: a ceftriaxont gyakran önmagában vagy azitromicinnel kombinálva alkalmazzák a betegség tüneteinek megszüntetésére.

A szupertripper az 1930-as évek óta antibiotikum-rezisztenciát fejleszt, ami aggodalomra ad okot, mivel sok eset végül kezelhetetlenné válhat, állítják a szerzők. Szerintük jelentős globális közegészségügyi fenyegetést jelent ez a nemi betegség.

Az osztrák férfiban talált szupertörzs rezisztens volt mind a ceftriaxonnal, mind az azitromicinnel, valamint egy sor más, a betegség kezelésére általában használt antibiotikummal szemben, beleértve a cefiximet, a cefotaximet, a ciprofloxacint és a tetraciklint.

A gonorrheát a Neisseria gonorrhoeae baktérium okozza, és a klamídia után a második leggyakoribb, szexuális úton terjedő fertőzés, 2020-ban 677 769 esetet jelentettek az Egyesült Államok Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központjainak – írja a Newsweek.

Többnyire a húgycsövet, a méhnyakat, a végbelet vagy a garatot érinti, és tünetei közé tartozik a fájdalmas vizelés, a pénisz hegyéből származó gennyszerű váladékozás, fájdalom vagy duzzanat az egyik herében, fokozott hüvelyi folyás és hüvelyi vérzés a menstruáció között. Ha nem kezelik, a gonorrhea további szövődményeket okozhat, beleértve a meddőséget, a HIV fokozott kockázatát, és potenciálisan átterjedhet a test más részeire, például az ízületekre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport