11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27. ÉLŐ
Horvátország 0
Kanada 1
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Egy amerikai űrhajós orosz mintára annektálta az egyik marsi vulkánt

GettyImages-868432546
2022.10.05. 13:02
Hány kozmikus viccet ismerünk? Most itt van egy igazán frappáns Scott Kelly űrhajóstól.

A vicces kedvű Scott Kelly a Twitter-oldalára tette ki, hogy

A magam nevében annektáltam az Olümposzt a Marson. Csak mondom.

A legnagyobb ismert marsi vulkán elfoglalásával utalt az oroszok korábbi kijelentésére, mely szerint négy ukrán területet annektáltak.

Kelly, a nyugalmazott NASA-űrhajós, aki az Egyesült Államokban rekordnak számító 340 napot töltött a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, nem először viccelődik az oroszok kárára és feszegeti az űrdiplomáciai béke képzeletbeli határait.

Tavasszal az ötmillió követővel rendelkező Twitter-oldalán szóváltás tört ki közte és Dimitrij Rogozsin, a Roszkozmosz űrkutatási ügynökség akkori igazgatója között – aki egyébként szintén rendszeresen ostorozza az amerikaiakat. Akkor Rogozsin a Roszkozmoszon keresztül elrendelte, hogy egy kereskedelmi forgalomban vásárolt Szojuz rakéta nem orosz zászlóit takarják el. Egy nappal később a járatot törölték, amikor a OneWeb, a Roszkozmosz internetes műholdak fellövéséért felelős konzorciuma megtagadta, hogy teljesítse az orosz követeléseket a műholdak felhasználására. Akkor Kelly azt írta oroszul Rogozsinnak a Twitteren:

A zászlók és az általuk behozott deviza nélkül az űrprogramod egy fabatkát sem ér. Talán találhatsz még munkát magadnak a McDonald’sban, ha egyáltalán van még nálatok McDonald’s.

A NASA figyelmeztette a már visszavonult űrutazót, hogy hagyja abba az oroszok gúnyolását, de Kelly ezután tette ki az Olümposz képét az annektálós kommenttel.

Kelly egyébként már régóta (űr)mókamester, ő volt az, aki 2016-ban gorillajelmezben kergette kollégáját, Tim Peake-et a Nemzetközi Űrállomáson. A 15 másodperces kisfilm azonban sok nézőre hozta a frászt (több mint 8 millióan látták), akik megijedtek, hogy egy élet- (vagyis Kelly) nagyságú gorilla került az amerikai űrhajósok közé az űrbe.

(Borítókép: Scott Kelly űrhajós. Fotó:  Johnny Louis / Getty Images)  • Hírek
  • Bankszámla