Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyógyszert találtak a homeopátiás szerben

2014.03.31. 10:49

Hívtak már vissza homeopátiás szereket, mert szennyeződést találtak benne. Most azonban azért hívnak vissza ilyen szereket, mert valódi gyógyhatású anyagot találtak benne.

A Terra-Medica nevű cég önként hívta vissza készítményeit az Egyesült Államokban. Nem is egyet érintett a visszahívás, vannak közte tabletták, folyadékok, kenőcsök is. A vizsgálatok szerint penicillint vagy penicilliszármazékokat tartalmaznak a szerek.

A homeopátiás szerektől a legrosszabbul a pénztárcánk járhat, ezekben a készítményekben ugyanis gyakorlatilag semmilyen hatóanyag nincsen, esetleg némi gyógynövényt tesznek bele. Ebben az esetben azonban akár káros is lehet, hiszen vannak, akik érzékenyek lehetnek egyes antibiotikumok hatóanyagaira.

A hatóságok általában nem vizsgálják, hogy a homeopátiás szerek elérik-e ígért hatásukat, ők csak azt vizsgálják, hogy a feltüntetett összetevők vannak-e bennük. Csak akkor lépnek közbe, ha a már forgalmazott szerről bebizonyosodik a vizsgálatok után, hogy káros mellékhatásai vannak.