Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Gyógyszert találtak a homeopátiás szerben

2014.03.31. 10:49

Hívtak már vissza homeopátiás szereket, mert szennyeződést találtak benne. Most azonban azért hívnak vissza ilyen szereket, mert valódi gyógyhatású anyagot találtak benne.

A Terra-Medica nevű cég önként hívta vissza készítményeit az Egyesült Államokban. Nem is egyet érintett a visszahívás, vannak közte tabletták, folyadékok, kenőcsök is. A vizsgálatok szerint penicillint vagy penicilliszármazékokat tartalmaznak a szerek.

A homeopátiás szerektől a legrosszabbul a pénztárcánk járhat, ezekben a készítményekben ugyanis gyakorlatilag semmilyen hatóanyag nincsen, esetleg némi gyógynövényt tesznek bele. Ebben az esetben azonban akár káros is lehet, hiszen vannak, akik érzékenyek lehetnek egyes antibiotikumok hatóanyagaira.

A hatóságok általában nem vizsgálják, hogy a homeopátiás szerek elérik-e ígért hatásukat, ők csak azt vizsgálják, hogy a feltüntetett összetevők vannak-e bennük. Csak akkor lépnek közbe, ha a már forgalmazott szerről bebizonyosodik a vizsgálatok után, hogy káros mellékhatásai vannak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!