Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

400 ezres bírság és büntetőfeljelentés az áltudományos cégnek

2014.11.26. 13:18

Hétfőn írtunk arról, hogy furcsán működik a LifeStyle Alternative kft., amely több tucat doménen különböző ritka betegségekről gyárt egyforma videót: mindegyikben azt ígéri néhány szó eltéréssel, hogy az egyébként gyógyíthatatlan betegséget pár hét alatt meggyógyítják. A megoldás egy máshol nem kapható könyv megrendelése, ami valójában csak egy egészséges étkezési tanácsokat osztogató papírhalom.

A teljes oldalért kattintson!
A teljes oldalért kattintson!
Fotó: Pest Megyei Kormányhivatal

A céget még márciusban egyik olvasónk feljelentette, az ügyben azonban nyolc hónapig nem történt semmi. Cikkünk megjelenése napján viszont a Fogyasztóvédelem megállapította, hogy még információra van szüksége, majd kevesebb mint egy nap alatt meg is bírságolták a céget

400 ezer forintra,

mivel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, ráadásul kiszolgáltatott csoport (nem gyógyítható betegek) ellen. A kft-t eltiltották a további jogsértéstől is, sőt a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége „az ügy rendelkezésre álló dokumentumai alapján”

csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett.
 
 
A teljes dokumentumért kattintson!
A teljes dokumentumért kattintson!
Fotó: Pest Megyei Kormányhivatal

Ez az eljárás teljesen külön ügyként folytatódik majd. A fogyasztóvédelmi bírság ellen még 15 napig felebezhet a cég. A kifogásolt honlapok közül a vizsgálat ideje alatt már többet lekapcsoltak, a hivatal azonban archiválta (kinyomtatta) azokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!