Félbe kellett hagyni egy homeopátia konferenciát, mert a résztvevők véletlenül bedrogoztak

2015.09.08. 17:47

150 mentősnek kellett kimennie Handeloh városba, hogy kórházba tudják szállítani azt a 29 embert, akik túladagolták magukat egy homeopátia rendezvényen, írja az Independent.

Az NDR tudósítója szerint a résztvevők szétszórva fetrengtek, értelmetlenül gügyögtek, erős görcstől szenvedtek, és folyamatosan hallucináltak. 

A vérmintájuk alapján mindannyian egy bizonyos 2C-E nevű hallucinogén drogot vettek be, ami Németországban Aquarust néven ismert, és tavaly óta tiltva van. A rendezvény résztvevői mind többszörösen túladagolták magukat a droggal, de valószínűleg nem tudtak arról, hogy mit vesznek be. A rendőrség jelenleg nyomozza, hogy kísérletként vagy átverésként etették-e meg velük a tablettákat. 

Az alternatív gyógymódok szervezete egyből elutasította, hogy bármi közük lenne az ügyhöz. Állításuk szerint egyik képviselőjük se vett be semmilyen hallucinogént a rendezvényen, a szervezők pedig ismeretlenek számukra, és elutasítanak minden ilyen esetet.

Sajnos a Handelohi konferencia rossz képbe helyezte az alternatív orvoslás tudományát... ez az eset ellentmond a morális értékeinkkel."

− írták. 

A brit kormány drogszakértője szerint a 2C-E hatása valahol az ecstasy és az LSD között áll. Bárki aki beveszi hiperaktivitást, a fények és szagok felerősödését és erős hallucinációkat tapasztalhat.   • Hírek
  • Bankszámla