Majdnem kész Noé bárkájának jelenkori mása

2016.02.24. 07:05

Kis híján elkészült a munkával az az amerikai csoport, aki életnagyságban készíti el (hitük szerint ismét) Noé bárkáját.

A hatalmas hajó adományokból épült, a százmillió dolláros költségvetés legnagyobb része a szakemberekre és a jórészt fából álló alapanyagra ment el. A 150 méter hosszú és 15 méter magas, háromemeletes hajó építői évente 1,4-2 millió látogatót várnak az előrejelzések alapján.

A kivitelező vállalkozás vezetője, Ken Ham a Fox Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy arra a szkeptikus kérdésre is lesz válaszuk, hogy fért el a föld minden szárazföldi állatából egy hím és egy nőstény a bárkán: Ham szerint például eleve nem több millió fajról volt szó, ráadásul az állatok többsége amúgy is relatíve kis méretű. A hajón amúgy lesznek ketrecek, melyekben állatmaketteket helyeznek el a kiállítás szervezői.

Ham azt is elmondta, hogy bár a kiállítást keresztény emberek tervezik, és a kiállításnak lesz keresztény üzenete, nem az a céljuk, hogy letaglózzák a látogatókat. Ennek mondjuk kicsit ellentmond az az apróság, hogy a videóban a vélhetően a kiállításon is megjelenő állatok rajzai között

dinoszauruszok 

is szerepelnek.

rajz1


  • Hírek
  • Hírek