Zsebpizzák
A Soldier Systems Center a probléma áthidalására a következőt tette: a levedző ételeket (mint például a paprika vagy a csirkehús) olyan szerrel kezelte, amely megakadályozza a léeresztést. Az erre használt kemikália nem csak arra alkalmas, hogy megálljt parancsoljon a víz szendvicsbe csurgásának, hanem általában csökkenti az ételben lévő folyadékot, hogy a baktériumoknak ne legyen táptalajuk.
A különleges kezelés után a szendvicseket tartósítás nélkül, rétegelt műanyag zacskókba csomagolják, amelyekbe oxigénelvonó szert tartalmazó réteget is rejtenek. A pepperonis és barbecue-csirkés szendvicseket megkóstoló tesztkatonák elfogadhatóként minősítették az új gyorsélelmet, így hamarosan elkezdődhet az elpusztíthatatlan zsebpizzák, krémmel töltött bagelek, reggeliként fogyasztható burritók és mogyorókrémes szendvicsek kifejlesztése is.
Szupermarketben árulják majd
Az új hadtáp bevetése csak 2004 körül várható, ám a szakértők szerint nem csak a katonák eszik majd az új termékeket. A dehidratált tojás, a fagyasztással kiszárított kávé és a különböző módszerekkel kezelt sajtok mellett - melyeket szintén az amerikai hadsereg fejlesztett ki - ezek is hamar megjelennek majd az üzletekben.