Jenő
-3 °C
6 °C

Laboratóriumban kapta el a SARS-vírust

2003.09.24. 01:39
A szingapúri állami kutatóintézet munkatársa volt az utolsó SARS-páciens.
Az utóbbi két hónap egyetlen új SARS-páciense külföldi kutatók egybehangzó állítása szerint egészen bizonyosan a szingapúri állami kutatóintézet (EHI) laboratóriumában fertőződött meg.

Az érintett 27 éves alkalmazott feladata különböző kórokozók vizsgálata volt. A SARS és a nyugat-nílusi vírus összekeveredéséhez a nem megfelelő laboratóriumi eljárások vezethettek, jelentette ki kedden Khaw Boon Wan szingapúri egészségügyi miniszter.

Már hazaengedték

Erre az eredményre jutott az ENSZ egészségügyi világszervezete (WHO) és az USA fertőzőbetegség-megelőző központja (CDC) által folytatott vizsgálat. A nyomozás eredményei szerint nem utalt semmi jel a laboron kívül más fertőzési forrásra.

A 27 éves férfi megbetegedése elszigetelt eset volt, és már szeptember 16-án hazaengedték a kórházból. A SARS-járvány idején világszerte több mint 8400 megbetegedést és 916 halálesetet regisztráltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?