Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Sikeres ikerszétválasztás Szingapúrban

2003.07.22. 11:24
A hátánál összenőtt dél-koreai sziámi ikerpárt egy óra negyven perc alatt sikeresen szétválasztották. A szingapúri Raffles kórház orvosai még délután elvégzik a szükséges plasztikai és helyreállító műtéteket. Ugyanitt nemrégiben sikertelenül műtötték meg az iráni Bidzsáni sziámi ikreket.
Magukat megnevezni nem kívánó kórházi források szerint az orvosok helyi idő szerint 13 órakor - közép-európai idő szerint reggel nyolckor - hozzáláttak a négyhónapos Sza Rang és Dzsii Hie szétválasztásához. Egy helyi rádió értesülése szerint az operáció 8-10 órán át tarthat.

Az irániak is biztattak

A mostani műtétet közel két héttel azután végzik el, hogy ugyanebben a kórházban megpróbálták szétválasztani a 29 éves, fejénél összenőtt iráni Ladan és Laleh Bidzsanit. Az ikerpár a műtőben halt meg a jelentős vérveszteség miatt, kevéssel azután, hogy szétválasztották őket.

Fotó: EPA/Family Handout

A The Straits Times című szingapúri újság szerint a Bidzsani ikrek júniusban, nem sokkal saját műtétjük előtt találkoztak a dél-koreai sziámi ikrek családtagjaival, és arra biztatták őket, hogy ne halogassák az orvosi beavatkozást. Két éven belül ez a harmadik ilyen operáció a szingapúri Raffles kórházban.